Manuele therapie bij Leidekker

Een verkeerde houding, slecht bewegen of veel zitten, kan na verloop van tijd klachten geven in nek, schouders en rug. Aanverwante klachten zoals hoofdpijn, stijfheid en uitstralingspijn naar armen en benen vanuit de rug kunnen verergeren wanneer u de problemen niet bij de oorsprong aanpakt.

 

Met manuele therapie kijken we naar het functioneren van uw gewrichten, hoe we dit kunnen verbeteren, maar ook naar uw houding en manier van bewegen. De manueel therapeut is gespecialiseerd in de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en dan met name de wervelkolom. Een behandeling begint altijd met onderzoek naar de klachten, waar komen ze vandaan, wat is de oorzaak. Met verschillende technieken zoals mobiliseren en manipuleren (ook wel kraken genoemd) bewerkt de manueel therapeut de gewrichten. Hierdoor ontstaat er direct meer bewegingsruimte of stabiliseren we juist een teveel aan bewegingsvrijheid. Het behandelprogramma bestaat verder uit het geven van instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen. Want uiteindelijk moet u het zelf doen!

Een behandeling bij de manueel therapeut heeft vaak direct effect, u heeft meer bewegingsvrijheid en hebt minder pijn.

 

Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen:

  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom.
  • Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen.
  • Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen.
  • Hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn; duizeligheid bij het bewegen van de nek.

Wilt u een afspraak maken? Bel dan naar (0546) 823 924

TIP 1: UW HOUDING

Wees bewust van uw houding! Hang desnoods Post-its door het huis, of op kantoor om u te helpen herinneren.

TIP 2: BLIJF BEWEGEN!

Ook bij klachten is het goed om (voorzichtig) gevarieerd te blijven bewegen, dat houdt uw spieren actief die de ondersteuning aan gewrichten moeten geven. Overleg met uw fysiotherapeut welke bewegingen voor u geschikt zijn..

Top