Sportfysiotherapie bij Leidekker

Een blessure die je hebt opgelopen bij het sporten kan flink frustreren! Het betekent vaak dat je niet meer op je niveau kunt trainen en misschien dat je niet verder kunt opbouwen naar een wedstrijd of ander sportief doel. Een blessure kan door een ongelukje ontstaan of door overmatig trainen. We snappen dat je hoe dan ook graag weer zo snel mogelijk aan de slag wilt, of je nu als recreant sport of als professional.

 

De sportfysiotherapeut kijkt met je naar de oorzaak van de blessure en bepaalt samen met jou en eventueel je trainer wat het beste behandelplan is voor jouw situatie. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen maken deel uit van de behandeling.

We werken met verschillende behandelmethoden, dit kan zijn mét of zonder trainingsapparatuur. Afhankelijk van je blessure werken we met braces of taping, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende behandelapparatuur, sportmassage en aangepaste trainingsschema’s.

 

Je kunt bij ons terecht voor alle soorten van sportblessures. Neem gerust contact op voor een afspraak.

 

Wist je trouwens dat we al 25 jaar als sportfysio betrokken zijn bij Heracles Almelo?

Wilt u een afspraak maken? Bel dan naar (0546) 823 924

SPORTFYSIOTHERAPEUT

TIP 1: Rust

In een trainingsschema mag RUST niet ontbreken! Het klinkt tegenstrijdig, maar je lichaam heeft rust nodig om op adem te komen en te kunnen herstellen. Pas daarna kun je verder met opbouwen.

TIP 2: Warming-up

Voorkomen is beter dan genezen. Zorg dat je goed uitgerust gaat sporten, dat je er met je gedachten bij bent. Zwakke plekken kun je van te voren intapen of je kunt een brace gebruiken. Vergeet de warming-up niet!

Top